Friday, February 19, 2010

Bayangan UMNO dalam PAS

Gembira betul Mustapha Ali.Siap gelak2 lagi.Mmg Tricky Master la mamat ni.

JK Displin PAS bawah tapak kaki die jer.Selamber tapis apa2 yg nak masuk dlm JKD.Setiausaha "Agung" sungguh.

Busuk2 kes liwat anwar pon, Mahkamah at least kasi jugak bukti n tuduhan dua2 belah pehak dibentangkan dulu depan hakim. Tak kesah la ada merit ke idak.Baru ler Mahkamah leh putuskan.

Lagi hebat bila bukan hampir tapi semua geng dia buat lah apa saja, langsung tak kena apa2. Takat kene kutuk n kritik tadak cacat cela nya pon bang.Tuh bukan hukuman da.

Bila tengok senarai tindakan displin PAS pada geng UG ni, teringat gua pada Party lawan PAS.

Dengan Party ni pon, lu dakwa la apa pon diorg mesti menang gak. Masuk parlimen menang, masuk DUN menang siap leh tukar speaker, masuk court menang.Kalah cuma satu jek..bila berdepan dengan undi rakyat.

Maybe tuh jek kot jalan nak kalahkan "bayangan UMNO" ni?

27 comments:

Anonymous said...

Lu bawa kepada muktamar lu ingat boleh menang? Lu tak tau berlori2 orang di situ mencekik pil wala'?

Xenan said...

sapa cakap muktamar?

SearchForHeaven said...

hehehe..

I told already maa...
Kalu lu rasa PAS buat salah..

Lu tak tak yah undi PAS..
biar PAS kalah.. Kasi UBN menang..

kalu lu Rasa PAS tak ikut aspirasi rakyat.. Lu pengundi bleh kasi Hukum..
tapi itu hukum timbangan lu laa..

Biar Kalah, asal ISLAM tidak ditindas... hehehe.. lu orang memang anti slogan ni.. wakaka

itu laa wa cakap..
kalu lu nak setiausaha Agung berambus.. lu kena buang presiden dan timbalan Presiden..
Sbb yg lantik s/u ialah Mr Presiden..

Lu bleh desak TGNA untuk desak EMG lagi..

Lu orang bleh antor report/hipotesis lu orang kat TGNA.. then, kalau TGNA setuju dgn cadangan lu orang..

wa rasa takde masalah nak berlaku reform..

reformasi ASPIRASI RAKYAT dlm PAS..

lu buang kepimpinanan Ulama..
lu lantik Kepimpinan Profesional..

lu bleh perang terus dgn UMNO..
tak yah bincang2 laa..
bincang2 ni bukan demokrasi.. wakakaka

Xenan said...

letih wa tgk lu nih

1st gua nak tanya lu betul2 sekarang ni Islam tak ditindas ke?

2nd Asal lu tgk kemenangan pilihanraya sbg segala2 nya.end of the world?Takan kesimpulan die kalau PAS menang pilihanraya dgn PR, Islam akan tertindas?

3rd Kenapa lu tak pk kemenangan PAS nanti memudahkan lagi dakwah tanpa sekatan?

4th Ape naive nyer lu letak mng pilihanraya sbg target terbesar?Perjalanan negara Islam masih jauh.Pilihanraya cuma proses pemudah cara dakwah.

Biar kalah asal Islam tak tertindas tuh dah serupa alasan gila!

Xenan said...

Lagi satu..sapa nak buang ulamak?Kalau hadi serupa nik aziz, kompom2 gua sokong.

SearchForHeaven said...

Bro..

ISLAM sentiasa ditekan..


wa ada cakap PAS tak nak menang dgn PR ke??
adoiiiiiii.. penat laa camni..
lu letih ke? wa penat ni?? wakakaka

wa letak menang PRU..target terbesar??
adoii.. dua kali penat dah wa ni.. wakaka

bro..

lu nak semua Ulama macam TGNA ke??
alamaknya tak seimbang laa kepimpinan Ulama...

TGNA ada kelemahan dia..
TGHA ada kelemahan dia...

mereka saling lengkap melengkapi..
begitu juga dgn pimpinan Ulama dan profesional yang lain..

TGHA punya lemah.. lu dah canang seluruh dunia..
TGNA kelemahan.. wa tak nak bising..

itu beza wa dgn Lu..

bila wa provoke mcm kat atas..

baru ada tanya, sape nak buang Ulama?? TGNA bukan Ulama ke??

hehehe.. ini yang wa heran..

tapi biar dulu wa heran..

Lu semua orang bijak?

wa nak tanya lu..

situasi Kelantan dgn Johor sama ke??
Situasi Pahang dgn Terengganu Sama ke??
Situasi Penang dengan Melaka sama ke??

Kalu lu amik contoh kelantan, utk pendekatan Nasional bagi PAS.. boleh makan kat Johor dan Negeri Sembilan ke??

Lawan UMNO mcm UMNO tu musuh semusuhnya??
Kelantan Boleh laa buat mcm tu..
negeri lain,...

lu fikirlaa sendiri...

Xenan said...

lu tak jawab soalan pon,haha

lu jawab jek ngn ikhlas..nape takleh ikut plan asal PR n teruskan dakwah?

Kenapa kene jugak jumpa dlm gelap ngn UMNO?

kenapa naive sgt pk asal menang pilihanraya jek terus terbina negara islam idaman PAS?

kenapa tak PK KEMENAGAN PILIHANRAYA sebagai tapak mempromosi(dakwah) negara ISLAM tanpa fitnah n PUTAR ALAM Media?

Kasi memang dulu baru cerita la.

Slogan rela kalah asal Islam menang gila tak valid!

Jalan Rasullulah penuh dengan kemenangan politik dan perang senjata dalam memenangkan Islam.Kenapa tak nak ikut?

Gua tak pedulik pon TGNA ke TGHA ke NYPD ke PDRM ke Ulamak ke prosefional ke..sapa2 pon.

Asal kan bijak menciluk dlm politik malaysia n releven..dia wa sokong

Xenan said...

maaf

Asal kan bijak menciluk dlm politik malaysia n releven dlm membina negara islam..dia wa sokong

Anonymous said...

UG memang binatang kata seorang blogger.

mudah2an masin mulutnya.

mamu parpu said...

stopa, stopa,
hang nak jadi apa???

habaq kat JKD paih tu......lagi ada stopa ni memang tak kemana laa
baik stopa ni kita 'stop' saja dari paih sendiri ........
dah galak nak padu-padu.....
biaq laa dia beradu dengan be end tu

ali said...

Xenan, lu ado peminat setia maa. Ha Ha Ha.

SearchForHeaven said...

Bro..

plan Asal PR ??

apa plan asal??

bukankah nak berpakat untuk menentang UMNO/BN dlm medan undi??
tema.. negara berkebajikan..
manifestasi dakwah ?? ada kekaburan..

lu cakap..
kasi menang dulu baru cerita...

wakakaka.. lawak ke apa statement camni??
macm main bola.. kasi menang dulu laa. baru cakap.. wakakaka..
realiti perjuangan.. lu tak tengok sejarah ke??


perihal ciluk menciluk politik ni, kena berdasarkan akhlak dan prinsip ISLAM..
sebab tu.. sebahagian cara TGNA mendatangkan hasil.. ada satu dua tindakan TGNA.. ada juga kesan negatifnya..

Bro..
sebaik-baiknya kalau lu dan gua tak bleh bersetuju..
kita kembali kepada cara sunnah..
kalau ikut idea lu, idea wa.. takkan jumpe jln yang benar..

Kalu lu rasa.. cara politik PAS dah salah.. lu tunjukkan mana yang salah berdasarkan dalil Quran dan Sunnah untuk menyokong Idea lu..

kalu lu confident 100% lu betul.. suka hati lu laa..

wa punya confident tak 100% dgn iktiqad wa, tetapi kalu lu orang yang Menggelarkan diri REFORM..
kalu lu rasa 100% betul..
then , quran dan sunnah laa jln utk menjadi kata putus..

itu baru adab berdebat..

Xenan said...

patut la..

1. lu banding pilihanraya dgn main satu game bola.Sbb tuh la pemikiran lu jd camtuh.

Ok la..gua betul kan sikit.Sbenarnya lu kne banding dgn main bola utk menang liga.Lu perlukan kemenangan dlm hampir setiap game baru lu leh jd juara liga.

kasi menang dulu satu game baru sembang bro..

2. "perihal ciluk menciluk politik ni, kena berdasarkan akhlak dan prinsip ISLAM.."

terpaksa la gua iktiraf jumpa UMNO secara gelap tanpa persetujuan rakan2 n pengundi ni akhlak Islam.

Camtuh gak sabotaj ally n sekat aduan pon mungkin akhlak Islam gua rasa.Tgk kes Hasan Ali vs Khalid n stopa ali.

Pres lu pon tak bantah.mesti die restu punya.

Sbb kita nilai manusia dr perbuatan bkn ckp2 penyedap telinga bro.

Lu kasi kat gua dulu dalil islami tindakan2 kat atas nih..

sunsnake@budakbalun said...

Lu ke Gua ke...
Pada teman dua-dua ada betul!

Kena ingat syeikh berdua..
Pesan Sayidina Umar..

لا إسلام بلا جماعة ولا جماعة بلا أمير ولا أمير بلا طاعة

Tiada Islam tanpa jama’ah, tiada jama’ah tanpa pemimpin, tiada pemimpin tanpa ketaatan.

Perselisihan pendapat adalah hikmah..
Malahan bahaya kalau takde langsung perselisihan pendapat!
Tapi keputusan jemaah jugak yang WAJIB diangkat!

Dalam Perang Khandaq, dalam mesyuarat sebelum Perang, Rasululah SAW bagi cadangan untuk Berperang diluar madinah, semua sahabat setuju dan dalam masa yang sama Salman Al-Farisi yang asal dari Parsi(Iran) mencadangkan digali parit..
Seluruh jemaah sangat bersetuju! Dan keputusan mesyuarat bersetuju dengan idea Salman.. Rasulullah pun setuju..

Kesimpulannya, biar macam mana pun perselisihan pendapat sesama jemaah, keputusan akhir adalah keputusan jemaah dan pihak-pihak yang tidak berpuas hati WAJIB mengikutinya..

Selepas peristiwa idea Salman diatas, 2-3 sahabat bertemu Salman dalam keadaan marah, kerana disebabkan ideanya diterima maka idea Rasulullah SAW ditolak!

Sahabat mengatakan Sekiranya Madinah kalah didalam peperangan nanti, ini adalah kerana Salman yang memberi idea!

Betapa gentarnya jiwa Salman kerana bimbang sungguh dia jika kalah peperangan tersebut! Segala kesalahan diletakkan padanya!

Sepatutnya kita lega jika idea kita ditolak kerana kgagalan idea tersebut mungkin akan kembali kepada kita..

Dan dalam masa yang sama jika idea sahabat lain yang diterima, sama-sama kita jayakan sepenuh hati! bersama-sama dengan jemaah!

Wallahua'lam

SearchForHeaven said...

hihihi..
bro xenan..

So.. peluk dlm Gelap tu.. lu kira pengkhianatan kepada pengundi dan ally??

Lu buat perjanjian dgn Lim Kit siang dan DSAI ke??

kalau lu dah cakap bende tu dah khianat.. betul laa apa lu kata..
benda tu tak islamic..

tapi.. perjumpaan gelap tu..
bila berlaku??
apa tujuan berjumpa??..

hahaha..
bila si Ustaz nasha dah pecah rahsia.. lu orang marah2 Ustaz nasha pun tak tentu hala...
yang dibising.. pasal baiah talak, pasal perjumpaan gelap yang diterang tu.. tak nak ungkit plak dlm audio tu..

YANG SALAH tetap SALAH, yang BENAR tetap BENAR !!!

alang2.. nak bogelkan kenyataan Ustaz nasha.. bogelkan semuanya.. jgn ambik sekerat-sekerat..
kalau ikut kenyataan ustaz nasha.. mat sabu, husam musa, hasan ali dan beberapa lagi ada dlm audio tu..
mesyuarat selepas kemenangan di Kelantan.


dan lagi.. Khalis Samad juga terlibat dlm perjumpaan gelap peringkat awal..
SO.. bogelkan semua..
takkan nak pilih bulu nak bogelkan sape2..


Kalau Lu pun tak faham objectif tahaluf siyasi pada peringkat permulaan.. macam mana wa nak cakap wa betull.. pada lu.. wa salah laa..
sokong khianat dlm gelap.. hehe

mcm wa cakap dlm komen sebelum ni laa..

Bila kita berselisih faham..
kembali pada Quran dan Sunnah..

kalau tak puas hati lagi.. wa tarak tau laa maaaaaa..

wa angkat tangan bendera putih lorr...

Anonymous said...

tindakan JKD nampak betul pr & pas nampak makin mantap tp dlman pas nampak hancur sbb ada yg tak telan pil wala' hehehehe....... ada lagi yg masih meraban dlm blog sbb x puas hati mungkih dia future presiden

"biar pas hancur asalkan errr lu pk la sendiri ..."
apalah sangat nilai undi genetik melayu bodoh kalau nak d bandingkn undi non malay....hehehe

baginda® said...

alo bro xenan

Salam ziarah tuan empunya blog,
saya baginda® ada buat blog baru,
kiranya dapatlah tuan menglinkan blog baru saya ini..

Blog ini adalah blog ke dua Era Pasca, Blog ini mengumpulkan himpunan entri-entri dari artikel pilihan dari Blogger Pakatan Rakyat..

Diharap mendapat sambutan.. Jika Puak gerombolan menghack blog PR yang lain pun kita masih ada backup entri serta maklumat yang anda semua sudah buat dan entrikan di blog anda...

Dan ia menjadi salah satu blog Pakatan Rakyat yang baru..
Sekian...

Sila tinggalkan link anda sekali untuk saya mengk=linkan sekali blog anda sama..

sila ke link Berita Hairan Online..

http://beritahairanon9.blogspot.com/

Pak Ngah said...

INI STATEMENT YANG PALING KARUT SAYA PERNAH BACA:

Kalau lu rasa....cara politik PAS dah salah... lu tunjuk mana yang salah berdasarkan dalil al quran.... blah...blah.

Yang di bincangkan bukan PAS tetapi tingkah laku, geraktindak kalangan pemimpin tertinggi PAS yang tidak selari dengan ketetapan yang di putuskan oleh muktamar PAS.... itu sahaja dan tidak timbul hal parti PAS yang memang telah comel dan cantik itu.... pelaku pemimpin nya lah... tak dok faham faham ke.... atau memang kaki putar alam. Itu bukan searchforheaven tapi macam gotohell sahaja.

Hanz_Azdi said...

Sabar Pak Ngah (sambil tolong picit-2 bahu Pak Ngah)..bawak istighfar...tau ler cuaca panas, hati cepat panas jugak...hehe...Tapi memang dah cara dia suka jawab gitu, stail dia ler tu...ya dia sebagai ahli PAS mesti mempertahankan tindakan 2,3 kerat pemimpin atasan walaupun penyokong & pengundi PAS tak suka 2, 3 kerat pemimpin berkenaan.

SearchForHeaven said...

haha..

allo pak Ngah!!

CARA POLITIK PAS === tak sama dengan dasar PAS ...

lu nak condemn pun..
tengokla susunan ayat wa laa...

CARA ialah pelaksanaan..

kalu cara salah... lu kuarkan dalil bagi hujah lu kuat..
kita nak cari kebenaran.. bukan wa nak cakap wa betul..
So.. kalu lu kuarkan dalil2 yang betul.. pemimpin PAS dah bersalah atas prinsip yang lu katakan..
Then mungkin lu betul..

hahaha..
kalu berhujah nak menang je tujuannya.. itu bukan kaedah ISLAM..

yang masalahnya sekarang..
bila dah persepsi ;lu dah pasang..

lu tak nak dengar penjelasan..
itu yang buat kita terus bermain kata..
lu tak setuju dgn wa..
wa tak setuju dgnh lu..

SO.. langkah terbaik.. rujuk Quran dan Sunnah lorr..

takkan itupun lu nak jelir lidah kat wa..
gotohell lu kata kat wa..

Ini ke akhlah PAS REFORM..

wakakaka.. lu kasi kelakar laa...

Xenan said...

Panas nampak SFH.

1st hehehe..still tak menjawab soalan sepenuhnya.

2nd Gua bersetuju dgn lu atas tajuk berterus terang ni.Kenapa PAS tidak berterus terang tentang Negara berciri Islam@negara Islam.

Gua tak paham kenapa PAS malu2 dlm bab ni, sdgkan parti lain mcm DAP tak segan silu cerita pasal Malaysian Malaysia.

Hak demokratik ma nak perjuang ideologi masing2.Asal jgn menindas org udah la.

Gua tak rasa Negara Islam akan tertubuh dgn perjumpaan gelap dan tektik2 divert pengundi.

Islam patut tertegak dgn contoh yg baik dari orang yg baik dan engagement(dakwah) yg baik secara terang n jelas.

Guna tektik gelap atas nama tahluf siyasi hanya membuka fitnah lebih besar pada PAS n Islam.

Terang dan jelas jumpa dlm gelap adalah tektik cuba membodohkan rakyat

penangkaya said...

hampa ni bila jk disiplin jatuhkan hukuman yg tidak menyebelahi pemimpin yg berbaju pas tetapi berbadan serta berhati PKR (UMNO GELOMBANG BIRU MUDA) hampa kata hampa kata bayangan UMNO(GELOMBANG BIRU TUA). Hasan buat benda betul dan tidak menyalahi etika disiplin PAS dan islam. Antara tuduhan isu hasan ialah hasan kritik SELCAT. Dia kritik benda betul demi menjamin ketelusan dan kecekapan selcat. lgpun ADUN dlm selcat bukannya tahu pasal pengurusan pegawai kerajaan, mrk tu ahli politik, buat kerja politik sudahlah. cadangan hasan agar ajk selcat dianggotai BERSAMA oleh pihak pakar spt hakim, pengamal undang2, bekas pegawai kerajaan dsbgnya krn mereka ini berautogriti drpd ahli politik yg banyak meNIPULASIkan pelbgai prkara. Hasan cadang buatlah secara tertutup agar menjaga imej dan maruah pegawai (yg belum dibuktikan salah) kerajaan. kritikan ini utk penambahbaikan. teguran terbuka pula untuk ketelusan dan keterbukaan minda exco yg bodoh2 tu. mrk jalankan selcat secara terbuka tapi bila org tegur selcat mesti tegur tertutup (klau dah bodoh jgnlah bodohkan orang lain pulak) aku tengok hampa ni lg jahat dan bangang dari umno.
Isu lain ialah hasan beri kuasa kpd pegawai masjid untuk tangkap org buat maksiat dan minum arak scr terbuka (org islam ajeeeeeerr). Kmdn hassan jg menguatkuasakan larangan penjualan arak di kawasan org islam SAHAJA di semua kedai serbanika spt 7 ELEVEN. Adakah semua ini salah dilakukan oleh hasan iaitu seorang exco agama selangor yg cuba menjalankan tuntutan islam selepas 50 tahun gagal dilakukan BN/UMNO. Sebaliknya, khalid samad menyerang hasan ali di atas tindakan yg dilakukan hasan spt perkara di atas. Namun kesalahan terbesar khalid ialah menjadi pengkhianat musuh dalam selimut dgn mendedahkan kandungan mesyuarat sulit pas kpd media dan menimbulkan isu dan kesan yg teruk ibarat menyapu taik di muka pas. Oleh itu bdn disiplin mengenakan tindakan sewajarnya kepada khalid (sepatutnya buang terus keahlian). Hasan pula tak bersalah, tapi bagi mengurangkan ketidakpuasan hati hasan diberi amaran dan surat tunjuk sebab shj.
Hasan jg dikaitkan dgn isu UG (HAKIKATNYA BELUM SEMPAT DIBENTANG, DIBINCANG & DIFAHAMI KONSEP & IDEA TGHH TETAPI SUDAH DIHUKUM & DIHENTAM). Lalu dicanang bhw penyokong UG membuat kesalahan besar membuat persefahaman underground dgn UMNO. Kmdn isu bertambah rumit apbl nik aziz tu menimbulkan kontroversi nyanyuk kerana dia telah dinyanyukkan oleh penasihat2nya yang sengaja merancang menyanyukkan nik aziz. isu ug adlh satu pendekatan ilmiah utk menyelamatkan orng islam terutamanya bangsa melayu agar kuasa tidak terhakis oleh org bkn islam. jika dilihat majoriti di parlimen kerusi org islam/melayu hanyalah purata 55-45% sahaja dibandingkan dgn org bukan islam/melayu sekitar 45%. peratusan kuasa kerajaan antara islam dan bukan islam sekitar 60-40%.manakala peratusan kuasa pakatan rakyat antara islam dan bukan islam sekitar purata 55-45%. seandainya pd 2013 bn kalah dan semua kerusi bukan islam jatuh ketangan pakatan rakyat (org bkn islam sentiasa bersatu walaupun berlainan parti demi kepentingan bangsa/agama mereka) tetapi umno hanya kalah 40% sahaja (umno masih ada pengaruh dan pengikut di kawasan selatan malaysia yg sukar digugat dlm masa terdekat) di tangan pas atau keadilan, kerusi pakatan rakyat bukan islam/melayu akan melonjak sekitar 55-60% dan menjadikan kuasa pakatan rakyat melayu /islam sekitar 40-45% yang mana kuasa itu mampu memenuhi tuntutan hak bagi setiap kaum/agama mereka. akhirnya mereka mampu membentuk satu kesepakatan yang besar dan mampu menghancurkan sistem kuasa melayu/islam seperti mana yang berlaku kepada singapura. secara ringkasnya, di sinilah pendekatan ilmiah UG mampu menghalang kemaraan mereka. Penatlah…..aku sambung lg lain kali.... fikir-fikirkanlah......

Xenan said...

Penangkaya,

gi blajaq baca suratkhabaq n blog dulu la.Sian tgk hang nih..sampai tatau apa2.

penangkaya said...

itulah komen org yg dah kalah hujah...!. aku bkn ahli politik mcm hang. aku hanya penyokong bebas. klu pendapat aku tak betul silalah komen cara gentleman.... aku teringin sgt nak baca komen hang... lepas tu tunggu komen aku plak....!!!!

Xenan said...

haih..dah 8 juta kali cerita hang tak paham2.letih la

1st Hasan Ali kritik SELCAT.

- Biasa dengaq AJK kira2 dlm Parlimen? semua ahli politik maa..tadak sapa pulak pertikai.

- Selcat kritik pengurusan atau salah laku dalam pengurusan?

- Mana ketulusan kalau tertutup?sapa boleh jamin?Lagi pon SELCAT tuh utk pemimpin ka untuk membela rakyat?

Hasan Ali pulak exco yg leh kritik dlm meeting tak buat pulak tapi pi kat media.baguih sgt la.Tiap2 x pilihanraya kecil penaik isu kasi jatuh PR.

2nd Isu Arak

Under law of malaysia minuman beer bukan minuman akohol.Mmg rampasan hasan ali tuh tak sah.Betoi nak pertahan kan islam tapi adakah caranya dgn wat rampasan haram?Tangkap sana sini?dah tadak jln lain ka..

Khalid Samad dah lama cadangkan saranan yg dibuat Krjn selangor skang.Awat Hasan Ali takleh sabaq?Asai nak peburuk nama Islam dgn wat rampasan haram n tangkapan?Islam terbina dgn tangkap sana sini haram sana sini ka dgn dakwah?

3rd Tadak sapa pertikai salah khalid la bro.Tapi jgn tak adil sgt.Harun din tuduh semua yg lain kapiaq dlm isu kalimah allah dimaafkan saja?Hang gila la.

4th Bab UG ni bila tgk hujah hang aku terus malas nak komen.

Kalau hang risau sangat pas nih suruh PAS kempen dgn UMNO masuk pilihanraya.Aku nak tgk jadi tak hang punya UG.

Jangan sebelom pilihanraya cakap lain lepas pilihanraya cakap lain.Islam tak ajaq org menipu.

Dah agak dah hang punya cita melayu islam nih

Anonymous said...

ada lagi tajuk sampah mcm ni...org dah ke depan masih ada cerita balik ke belakang. Yang nyata PAS dibawah pimpinan sekarang, tiada kekalutan lompat melompat. Yang masih dok kalut, penggelar diri PAS reform. Celakalah blogger mcm ni..bak kata TGNA.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛